Brokolijeva juha s kvinojo



Sestavine

  • čebula (manjša 1/2 ptujskega luka in manjša 1/2 rdeče čebule)
  • trije srednje veliki krompirji
  • cel brokoli
  • začimbe: kumina, muškatni orešček, sol, poper
  • zelenjavna jušna osnova
  • voda

Dodatno

  • kvinoja
  • veganski nadomestek feta sira
  • svež koriander

 

 

Priprava

Najprej speremo kvinojo ter jo 15 minut kuhamo v rahlo slani vodi. 

Za juho najprej dobro popražimo čebulo, nato dodamo na manjše koščke narezan krompir ter kumino in muškatni orešček. Pražimo še kakšne 2 minuti. Prelijemo z vodo in kuhamo. Medtem narežemo brokoli in dodamo v lonec. Prelijemo z zelenjavno jušno osnovo. 

 

 

Dodamo toliko tekočine, da je zelenjava prekrita. Vmes solimo in popramo. Kuhamo 15-20 minut, nato prestavimo v multipraktik in zmiksamo v kremno juho. 

 

 

Juho postrežemo, ji dodamo kvinojo, koščke "feta sira" in svež koriander.