Brokolijeva juha s kvinojo
Sestavine
- čebula (manjša 1/2 ptujskega luka in manjša 1/2 rdeče čebule)
- trije srednje veliki krompirji
- cel brokoli
- začimbe: kumina, muškatni orešček, sol, poper
- zelenjavna jušna osnova
- voda
Dodatno
- kvinoja
- veganski nadomestek feta sira
- svež koriander
Priprava
Najprej speremo kvinojo ter jo 15 minut kuhamo v rahlo slani vodi.
Za juho najprej dobro popražimo čebulo, nato dodamo na manjše koščke narezan krompir ter kumino in muškatni orešček. Pražimo še kakšne 2 minuti. Prelijemo z vodo in kuhamo. Medtem narežemo brokoli in dodamo v lonec. Prelijemo z zelenjavno jušno osnovo.
Dodamo toliko tekočine, da je zelenjava prekrita. Vmes solimo in popramo. Kuhamo 15-20 minut, nato prestavimo v multipraktik in zmiksamo v kremno juho.
Juho postrežemo, ji dodamo kvinojo, koščke "feta sira" in svež koriander.