Bučni Browniji

Sestavine:

70g kokosovega olja

140g stopljene temne čokolade

140g bele moke

140g sladkorja

40g kakava

150g "mleka" po izbiri

75g jabolčne čežane

200g nasekljane (veganske) praline ali "mlečne" čokolade

 

Bučna krema:

400g bučnega pireja (spasirane buče)

2 jedilni žlici sladkorja (po okusu več)

2 zvrhani jedilni žlici mandljevega masla

2 čajni žlički vaniljeve arome

2 čajni žlički cimeta

 

Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj.

V večji posodi zmešajte vse za brownije in premešajte, da dobite enotno, gosto maso. Dodajte nasekljano čokolado in premešajte.

Maso nadevajte v pekač premera 18 cm, obloženega s papirjem za peko. Zgladite površino.

V ločeni posodi zmešajte vse za bučno kremo. Polovico bučne kreme pokapajte po brownie masi in s pomočjo žlice maso grobo premešajte, tako da masi nista čisto združeni, ampak se poznajo sledi brownie mase in bučne kreme. Pecite še 35-40 minut oz. toliko časa, da so browniji pečeni, ampak še vedno sočni. Stanje začnite preverjati po 35 min peke - vstavljen zobotrebec ne sme imeti sledi mokre mase. Pečen brownie vzemite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi, nato ga premažite s preostankom bučne kreme in postrezite.

 

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si