Sestavine:
70g kokosovega olja
140g stopljene temne čokolade
140g bele moke
140g sladkorja
40g kakava
150g "mleka" po izbiri
75g jabolčne čežane
200g nasekljane (veganske) praline ali "mlečne" čokolade
Bučna krema:
400g bučnega pireja (spasirane buče)
2 jedilni žlici sladkorja (po okusu več)
2 zvrhani jedilni žlici mandljevega masla
2 čajni žlički vaniljeve arome
2 čajni žlički cimeta
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V večji posodi zmešajte vse za brownije in premešajte, da dobite enotno, gosto maso. Dodajte nasekljano čokolado in premešajte.
Maso nadevajte v pekač premera 18 cm, obloženega s papirjem za peko. Zgladite površino.
V ločeni posodi zmešajte vse za bučno kremo. Polovico bučne kreme pokapajte po brownie masi in s pomočjo žlice maso grobo premešajte, tako da masi nista čisto združeni, ampak se poznajo sledi brownie mase in bučne kreme. Pecite še 35-40 minut oz. toliko časa, da so browniji pečeni, ampak še vedno sočni. Stanje začnite preverjati po 35 min peke - vstavljen zobotrebec ne sme imeti sledi mokre mase. Pečen brownie vzemite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi, nato ga premažite s preostankom bučne kreme in postrezite.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič