Bulgurjev krožnik

Bulgur je odličen nadomestek riža in bogat vir proteinov, mineralov in vlaknin. Je odlično dietno živilo, ki blagodejno vpliva na prebavo. V kombinaciji z zelenjavo si tako enostavno ustvarimo lahko kosilo. 

 

 

Sestavine

 

 

Priprava

 

Bulgur na hitro speremo in kuhamo 10-15 minut v rahlo slani vodi. Razmerje 3:1. Ko je kuhan, vmešamo žličko curryja ter ga odstavimo na stran in pokrijemo. Če se vam zdi preveč suh, lahko dodate še malce vode, ki jo bo bulgur vpil med počivanjem. 

 

 

Med tem, ko se bulgur kuha, nekaj minut kuhamo korenček, nato pa ga narezanega na koščke še na hitro popražimo na olivnem olju. 
Na česnu popražimo šampinjone, dodamo kuhano čičeriko. Na koncu dodamo špinačo. Pražimo še nekaj minut in serviramo na krožnik skupaj z bulgurjem. 

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje sestavine

hitro kosilo kosilo prebava veganska hrana veganski recepti vlaknine