Sestavine:
Testo
85g pšenične bele moke
1 zvrhana jedilna žlica sladkorja v prahu
1/2 čajne žličke pecilnega praška
30g stopljenega masla (klasično ali vegansko ali kokosovo olje)
1 čajna žlička vaniljeve arome
1-2 jedilni žlici mleka (klasično ali rastlinsko)
Nadev
stopljeno maslo
2 jedilni žlici Speculoos namaza (lahko tudi čokoladni namaz ali kombinacija (vegan) maslo + cimet + sladkor)
cimet
Preliv:
2 jedilni žlici (veganskega) kremnega sira ali gostega sojinega vaniljevega jogurta
sladkor po okusu
Postopek:
V posodici zmešajte vse sestavine za testo (najprej dodajte 1 jž mleka). Premešajte in pregnetite. V kolikor je testo presuho dodajte še 1 jž mleka. Pregnetite, da dobite gladko testo.
Testo razvaljajte na daljši tanek trak, ki naj bo malce ožji od kozarca/skodelice, ki jo boste uporabili (svetujem takšno z ročajem, saj se drugače zelo segreje).
Testo premažite s stopljenim maslom in namazom, posujte s cimetom in zarolajte v rolico. Postavite v namaščen kozarec/skodelico in pecite v mikrovalovni pečici na 800w 1:30 sekund. Preverite in v kolikor je testo na vrhu še mokro pecite še 15 sekund.
Takoj toplo prelijte s prelivom (v skodelici zmešajte kremni sir/jogurt in malo sladkorja, dodajte po okusu) in postrezite.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič