Čokoladno kokosov prosen puding
Sestavine za dve porciji:
Prosen puding
Kokosova krema
- 60 g nastrganega kokosa
- 30 g eritritola ali sladkorja v prahu
- 170 g kokosovega mleka iz pločevinke
Čokoladno-kokosov ganache
- kakavova zrna
- nastrgana temna čokolada
Postopek:
-
Najprej skuhajte proseno kašo po navodilih. Kuhajte jo v vreli vodi približno 15 minut. Jaz sem dodala trikrat toliko vode kot kaše, nato sem po potrebi kašo še dodatno zalila.
-
Kuhani kaši dodajte kokos, kakav, sladkor in sirup ter premešajte. S paličnim mešalnikom vse skupaj spasirajte, da nastane puding. Lahko spasirate do gladkega, lahko pa v pudingu pustite kakšna zrnca - po okusu. V kolikor se vam zdi puding pregost dodajte še malo vode ali rastlinskega mleka po izbiri. Puding se bo med hlajenjem še dodatno strdil v bolj gosto zmes.
-
Spasiran puding nadevajte v pripravljene kozarčke in pripravite kremo.
-
V ločeni posodi zmešajte vse sestavine za kokosovo kremo. Kremo enakomerno porazdelite čez puding in po želji pa posujte s kakavovimi zrni in nastrgano čokolado.
-
Postrezite takoj ali pa postavite v hladilnik. Puding lahko pripravite tudi vnaprej in ga čez noč postavite v hladilnik, shranjenega v neprodušno zaprti posodi. Puding lahko uživate topel ali hladen.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič