Čokoladno kokosov prosen puding

Sestavine za dve porciji:

Prosen puding

  • 200 g prosene kaše
  • 40 g kakava v prahu Eko Škrnicl
  • 20 g nastrganega kokosa
  • 25 g kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
  • 50 g datljevega ali javorjevega sirupa

Kokosova krema

  • 60 g nastrganega kokosa
  • 30 g eritritola ali sladkorja v prahu
  • 170 g kokosovega mleka iz pločevinke

Čokoladno-kokosov ganache

  • kakavova zrna
  • nastrgana temna čokolada

Postopek:

  • Najprej skuhajte proseno kašo po navodilih. Kuhajte jo v vreli vodi približno 15 minut. Jaz sem dodala trikrat toliko vode kot kaše, nato sem po potrebi kašo še dodatno zalila.
  • Kuhani kaši dodajte kokos, kakav, sladkor in sirup ter premešajte. S paličnim mešalnikom vse skupaj spasirajte, da nastane puding. Lahko spasirate do gladkega, lahko pa v pudingu pustite kakšna zrnca - po okusu. V kolikor se vam zdi puding pregost dodajte še malo vode ali rastlinskega mleka po izbiri. Puding se bo med hlajenjem še dodatno strdil v bolj gosto zmes.
  • Spasiran puding nadevajte v pripravljene kozarčke in pripravite kremo.
  • V ločeni posodi zmešajte vse sestavine za kokosovo kremo. Kremo enakomerno porazdelite čez puding in po želji pa posujte s kakavovimi zrni in nastrgano čokolado.
  • Postrezite takoj ali pa postavite v hladilnik. Puding lahko pripravite tudi vnaprej in ga čez noč postavite v hladilnik, shranjenega v neprodušno zaprti posodi. Puding lahko uživate topel ali hladen.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si