Sladoledna krema:
55g temnega kakava
45g veganskega čokoladnega namaza
200 veganskega jogurta (Alpro natur s kokosom) ali kokosovega mleka iz pločevinke
30g veganskih čokoladnih proteinov v prahu (priporočam okus čokolade s kokosom)
15g nastrganega kokosa
60g kokosovega mleka iz pločevinke ali kokosovega napitka (ali vode; več/manj po potrebi)
Dodatki:
100g temna čokolade
1 jedilna žlica olja (po potrebi, če je stopljena čokolada pregosta)
nastrgan kokos
nadrobljeni piškoti
Postopek:
V posodi zmešajte vse sestavine za sladoledne lučke. Premešajte in po potrebi dodajte še več mleka, če je masa pregosta ali presladka.
Večji pekač, obložen s papirjem za peko, pokapajte z maso in oblikujte kroge. Med posameznimi krogi pustite dovolj prostora, da lahko na krog postavite še palčko. Palčko prekrijte z maso in vse skupaj postavite v zamrzovalnik za vsaj 2 uri oz. toliko časa, da se lučka strdi.
Zamrznjene lučke pomočite ali prelijte s stopljeno čokolado, kateri po potrebi, če je pregosta, dodajte še 1 jedilno žlico olja.
Takoj posujte z nastrganim kokosom in nadrobljenimi piškoti in pustite, da se čokolada strdi. Postavite v hladilnik ali pustite na sobni temperaturi, da se sredica malo omehča, nato postrezite. Hranite v zamrzovalniku, pred uživanjem pa segrevajte na sobni temperaturi, da se sredica zmehča.