Juha s krompirjem, cvetačo, paradižnikom in kumino
Cvetačna kremna juha s krompirjem je zdrava kombinacija
Super kremasta juhica, obogatena z mnogimi začimbami.
Ne pozabimo, pozimi so začimbe, ki grejejo (kardamom, ingver, cimet, muškatni orešček, klinčki, itd.) še bolj pomembne, da nam pomagajo vzdrževati naš imunski sistem in zdravje.
Sestavine
- 2 skodelici cvetače
- 1 strok česna
- 2 krompirja
- 1 č žlička soli
- 2 žlici sončničnega olja
- 1 paradižnik
- 3 žlice rumene čebule
Začimbe
- 1 čajna žlička črnega popra
- ½ žličke koriandra
- 1 čajna žlička cimeta
- 2 čajni žlički kumine
- ¼ čajne žličke curryja
- ½ čajne žličke ingverja v prahu
- ¼ čajne žličke muškatnega oreščka
- 1 čajna žlička soli
- 1 čajna žlička kurkume
Priprava
V ponvi prepražite čebulo in dodajte česen.
Vse začimbe zmešajte z vodo, da dobite pasto nato jo dodajte v ponev in nekaj sekund pražite.
Dodajte ostale sestavine in dovolj vode, da prekrijete zelenjavo.
Počakajte, da zavre nato pokrijte in kuhajte na majhnem ognju. Kuhajte približno 30 minut, da se krompir in cvetača zmehčata.
Na koncu lahko okrasite s koriandrom in servirajte.