Ste že poskusili cvetačo pripraviti kot zrezek? Menim, da vas ne bo razočaral.
Kombinacija s sladkim krompirjem, lečo in lešniki je dobitna. Za vsak slučaj si specite kakšen kos cvetače več. ;)
Sestavine
- cvetača
- za marinado: olivno olje, sladka paprika, česen, črni poper in limeta
- sladek krompir
- peteršilj
- rjava leča
- lešniki
- drobnjak
Priprava
Pripravimo marinado za cvetačo. V posodici zmešamo olje, narežemo česen, dodamo sladko papriko, poper in nekaj limetinega soka. Dobro premešamo in premažemo po cvetači. Lahko si pomagamo s čopičem.
Pekač obložimo s peki papirjem in vanj položimo cvetačo. Pečemo na 200 stopinj približno 30-35 minut, na polovici obrnemo.
10 minut pred koncem pečenja, cvetači dodamo če lešnike.
Ko smo dali cvetačo v pečico damo kuhati lečo, kateri dodamo lovorjev list in nekaj limoninega soka, ter sladek krompir, katerega narežemo na manjše kose.
Krompir kuhamo do mehkega, nato ga prestavimo v sekljalnik ali multipraktik, dodamo nekaj (rastlinskega) mleka, soli in peteršilja. Zmešamo v gladek pire.
Kosilo je pripravljeno, vse sestavine serviramo na krožnik.