Cvetačno Koromačeva Juha
Tole bo zadnji recept za kremno juho, pred sezono, ki prinaša višje temperature. Tokrat sem naredila kombinacijo iz cvetače in koromača.
Sestavine
- polovica cvetače
- polovica manjšega koromača
- rdeča čebula (ali šalotka)
- približno 800 ml vode
- kumina v prahu
- kardamom v prahu
- curry in kurkuma v prahu
- poper v prahu
- himalajska sol
Priprava
Prižgemo pečico na 190 stopinj.
Operemo in narežemo šalotko ter cvetačo in koromač. Cvetačo in koromač narežemo na manjše dele in jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Dodamo začimbe, nekaj olja, premešamo in pečemo približno 15 minut na 200 stopinj.
Ko pečemo cvetačo in koromač, narežemo čebulo in jo pražimo nekaj minut na izbranem olju. Nato dodamo pečeno zelenjavo, zalijemo z vodo in kuhamo še dodatnih 10 minut.
Odstavimo in spasiramo. Po potrebi vodo dodajamo počasi, da pridemo do željene gostote.
Dodamo nekaj pistacij in nekaj cvetkov pečene cvetače.