Pica je hrana s katero se razvajamo. Katerikoli dan v tednu. Mogoče pa se vseeno najbolje prileže med vikendom. :) Hitro naročena pica je dobra izbira, vendar ima domača vseeno svoj čar.
Tokrat sem pripravila spomladansko verzijo, kjer prevladuje zelenjava, testo pa je iz pirine moke.
Čas priprave testa: 1h
Čas priprave pice: 25 min
Sestavine
Pirino testo za domačo pizzo - recept
- 200 g pirine fine polbele moke
- 3 grame suhega kvasa (ali 10 g svežega)
- ½ čajne žličke soli
- 1/2 čajne žličke sladkorja
- 1 žlica olivnega olja
- 1,5 dcl mlačne vode
Dodatki
- Pelati
- 100 g veganskega sira za pico Violife
- Šparglji
- Bučke
- Temne olive
- Češnjevec
- Pizza mešanica
- Sončnična semena
Priprava testa za pizzo
Najprej zamesimo testo.
Če imamo mikser za pripravo testa uporabimo tega. Natehtamo in presejemo moko, dodamo sol in sladkor, premešamo.
Nato dodamo olivno olje, ter nekaj vode. Zašnemo miksati, in vmes dodamo še suhi kvas. Postopoma dodajamo vodo in povečujemo hitrost.
Ko je testo lepo voljno in elastično, ga vzamemo iz posode in lepo oblikujemo. Malo naoljimo, damo v posodo, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati 1 h.
Vzhajano testo razvlečemo v pekaču in ga obložimo z zgoraj napisanimi dodatki. Seveda lahko kakšnega dodat, odstranite ali zamenjate po svojem okusu.
Koliko časa se peče pizza
Pico pečemo 15 min v predhodno ogreti pečici na 200 °C.
Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke