Ferrero Rocher kroglice brez dodanega sladkorja

SESTAVINE

  

Kroglice

  • 115 g mandljeve moke Eko Škrnicl
  • 30 g kakava v prahu Eko Škrnicl
  • 50 g drobno nasekljanih praženih lešnikov
  • 40 g xylitola oz. brezinega sladkorja Eko Škrnicl
  • 150 g čokoladnega namaza brez dodanega sladkorja
  • 40 g vode (dodajte po potrebi)

Preliv

  • 140 g temne čokolade brez sladkorja
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja (stopljeno)
  • 40 g nasekljanih praženih lešnikov

POSTOPEK

  • V posodi zmešajte moko, kakav v prahu, sladilo in drobno nasekljane pražene lešnike. Vse skupaj dobro premešajte, po potrebi dodajte par jedilnih žlic vode, če je zmes presuha. Vse skupaj dobro premešajte, da nastane kompaktna masa, iz katere lahko oblikujete kroglice. Če je zmes presuha, dodajte še kakšno jedilno žlico vode ali namaza, če je pa prevlažna pa še kakšno jedilno žlico moke. 
  • Oblikujte kroglice in jih odložite na pekač ali večji krožnik.
  • Pripravite preliv. Temno čokolado stopite v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli in ji primešajte olje. Dodajte nasekljane pražene lešnike in premešajte.
  • Oblikovane kroglice namočite v pripravljen preliv. Najlažje je tako, da kroglice potopite v namaz in jih s pomočjo vilic prenesite na rešetko za hlajenje, kjer bo odvečen preliv stekel dol.
  • Prelite kroglice postavite na pladenj ali raven krožnik in jih postavite v hladilnik za 15 minut oz. toliko časa, da se čokolada strdi.
  • Postrezite takoj ali hranite v hladilniku.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si