Poletna vročina nas zagotovo malce oddalji od vročega štedilnika, zato raje enostavno izberemo nekaj, kar je na hitro narejeno in kar lahko kombiniramo s svežo zelenjavo na našem domačem vrtu.
Tokrat smo pripravili testeninsko solato na grški način. Za piko na I smo dodali omamne provansalske začimbe.
Kamutove testenine
Kamutove testenine so res odličnega okus in nas napolnijo z energijo. Kamut ima v primerjavi z navadno pšenico veliko večjo vsebnost beljakovin, le vrednost prehranskih vlaknin je v kamutu nižja.
Sestavine
- kamutovi peresniki
- kumare
- češnjevec
- temne olive
- provansalske začimbe
- čebula
- kozji feta sir
Priprava
V zavreti slani vodi kuhamo kamutove peresnike 5 minut. Medtem narežemo zelenjavo, feta sir.
Ko so peresniki kuhani, jih lahko malce ohladimo, dodamo narezane sestavin in prelijemo z mešanico dveh žlic olivnega olja in ene žličke provansalskih začimb.
Dobro premešamo in kosilo je pripravljeno.