Hrustljave ovsene kocke s sočno čokoladno sredico
SESTAVINE
Dno
- 130 g instant ovsene moke ali zmletih ovsenih kosmičev
- 70 g kokosovega olja (nujno sobne temperature in ne stopljeno)
- 70 g naravnega kremastega arašidovega masla (brez dodanih olj, soli, sladkorjev)
- 130 g kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
- 140 g grobih ovsenih kosmičev
- ½ čajne žličke soda bikarbone
- ¼ čajne žličke pecilnega praška
- ščep soli
Čokoladna sredica
- 170 g kokosovega mleka iz pločevinke (sobne temperature)
- 150 g temne čokolade (svetujem 72%)
- 1 jedilna žlica temnega kakava Eko Škrnicl
- 1 jedilna žlica kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
POSTOPEK
-
Pečico segrejte na 170 stopinj.
-
V večji posodi zmešajte vse sestavine za dno. Premešajte s pomočjo vilic ali kar z rokami, da dobite grobo, lepljivo zmes.
-
Malo več kot polovico mase nadevajte v kvadraten pekač premera 18 cm, ki ste ga predhodno obložili s papirjem za peko. Maso enakomerno razporedite po dnu.
-
Pripravite čokoladno kremo. Temno čokolado stopite in premešajte s kokosovim mlekom iz pločevinke (kokovoso mleko naj bo sobne temperature. Če bo premrzlo se bo čokolada stopila med mešanjem). Dodajte kakav in sladkor ter premešajte. Čokoladno kremo prelijte po dnu in zgladite površino.
-
Po vrhu nadrobite še preostanek mase. Ni potrebno, da čokoladno kremo v celoti prekrijete, del čokolade lahko kuka ven iz drobljenca.
-
Postavite v segreto pečico in pecite 25 minut, da se vrh zlato zapeče.
-
Vzemite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi, nato razrežite in postrezite.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič