Sestavine:
200g vode
200g "mleka" po izbiri
200g prosene kaše
7 nasekljanih datljev
200g naribanega korenčka
200g jabolčne čežane ali naribano jabolko
50g rjavega sladkorja ali sladkorja po izbiri
1 čajna žlička cimeta
2 jedilni žlici mandljevega masla
vrečka vaniljevega pudinga
3 jajca
+ dodatno voda po potrebi
Dodatki:
kokosov ali vaniljev jogurt
nasekljani lešniki
Priprava:
V večjem loncu v mleku in vodi skuhajte proseno kašo, datlje in nariban korenček. Kuhajte toliko časa, da se prosena kaša popolnoma skuha. Po potrebi vmes dodajte več vode. Nato dodajte čežano, sladkor, cimet, maslo, puding in jajca. Vse skupaj premešajte, da dobite gosto, kremno zmes. Kuhajte še 5 minut nato odstavite.
Pečico segrejte na 180 stopinj. V pekač prelijte skuhano proseno kašo z dodatki in postavite v pečico. Pecite 40 minut oz. toliko časa, da je narastek lepo zapečen, ampak še vedno sočen. Postrezite z jogurtom in nasekljanimi lešniki.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič