Korenčkova Juha S Pomarančo

Poglejte to čudovito oranžno barvo korenčkove juhe. Odlična juha sladkastega okusa za še vedno zimske dni, čeprav počasi prihaja pomlad. No, vreme je vsekakor že spomladansko. 

 

 

Sestavine

 

 

 

Priprava

 

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Korenje olupimo in narežemo na manjše palčke. Damo v pekač, dodamo nekaj olivnega olja, lovorjev list ali dva in posujemo s provansalsko mešanico. Premešamo in pečemo približno 20 minut.

 

 


Medtem narežemo čebulo in jo v posodi pražimo na zmernem ognju nekaj minut preden vzamemo ven korenje. Zadnjo minuto dodamo še malce sveže naribanega ingverja in ga na hitro popražimo. Nato dodamo korenje, vodo in kocko zelenjavne jušne osnove. 

 

 

Kuhamo še 10 minut, par minut prej pa dodamo še nekaj peteršilja ter juho solimo in popramo.  
Juho odmaknemo iz ognja in korenje s paličnim mešalnikom spasiramo. Nato dodamo še sok ene pomaranče in ponovno premešamo. 
Juha je gotova. Postrežemo in dodamo sončnična semena. 
Po želji si poleg juhe popečemo še kakšen kos kruha. 

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke

domače juhe enostavni recepti kosilo veganska hrana veganski recepti