Še zadnji letošnji piškoti. Veganski limonini z dodatkom sivke. Odlična kombinacija.
Sestavine
- 265 g pšenične moke
- 85 g sladkorja v prahu
- mali ščep soli
- ena ravna žlička vinskega kamna
- 1/2 čajne žličke kurkume
- limonina lupinica ene in pol bio limone
- 2,5 čajne žličke sivke
- 1 čajna žlička indijskega trpotca (psyllium husk)
- 150 g veganskega masla (vegan block)
- 1 žlica limoninega soka
Priprava
V manjšo posodico damo eno žličko indijskega trpotca in 6 žlic vode. Dobro premešamo in pustimo nekaj minut, da želira. Damo na stran.
Med tem v posodo presejemo moko in sladkor v prahu. Dodamo pol žličke kurkume, sol in vinski kamen. Premešamo. Naribamo limonino lupinico in dodamo še sivko, katero smo pred tem pretlačili z možnarjem ali pretrli med rokami.
Nato dodamo še na manjše koščke narezano vegansko maslo in želiran trpotec.
Vse skupaj dobro zgnetemo v testo. Oblikujem v kroglo, potlačimo in zavijemo v folijo. V hladilniku pustimo da počiva nekaj ur.
Valjamo tako hladno testo kolikor je mogoče. Razvaljamo ga na debelino 0.5 cm. Uporabimo poljubne modelčke. Idealno je, da damo piškote pred peko za 10 minut v skrnijo, da res ohranijo svojo obliko med pečenjem.
Piškote pečemo približno na 180 12-15 minut. Spremljajte in po potrebi prilagodite temperaturo vaši pečici.
Jaz piškote ohladim kar na balkonu. Iz pekača jih vzamite šele, ko so ohlajeni.
Shranjujte v dobro zaprti posodi.