Medenjak drobljenec z mandarinami

Medenjak drobljenec:

250g bele moke

60g stopljenega kokosovega olja

110g medu

60g sladkorja

1 jedilna žlica cimeta ali začimb za medenjake

1/2 jedilne žlice melase

 

Začinjene mandarine:

500g mandarine, nasekljanih

20g sladkorja

1 čajna žlička cimeta

1 jedilna žlica vaniljeve arome

1 jedilna žlica škroba

 

Dodatki:

sladoled

hrustljavi dodatki / sprinkles

 

Priprava:

 

Pečico segrejte na 180 stopinj.

 

Vse za medenjakov drobljenec zmešajte v večji posodi, da dobite vlažnemu pesku podobno teksturo. Polovico mase nadevajte v peka in pritisnite ob dno, polovico prihranite za kasneje.

 

V posodi zmešajte vse sestavine za začinjene mandarine. Nadevajte po vrhu medenjakovega dna v pekaču. Po vrhu mandarin posujte še preostanek drobljenca. Pecite 45 minut oz. toliko časa, da se po vrhu drobljenec zlato zapeče.

 

Vzemite iz pečice in še toplo postrezite s kepico sladoleda in posujte s hrustljavimi dodatki.

 

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si