Najboljši kremast fižol

SESTAVINE: 

2 jedilni žlici olivnega olja

1 nasekljana čebula

3 nasekljani stroki česna

2 jedilni žlici paradižnikovega koncentrata

1/2 čajne žličke origana

1/2 čajne žličke timijana

1/2 čajne žličke bazilike

sol, poper po okusu

1 konzerva fižola, skupaj s tekočino

2 jedilni žlici kvasnih kosmičev

5-6 jedilnih žlic kokosovega mleka

1 jedilna žlica javorjevega sirupa

sok 1/2 limone

1 drobno narezana rdeča paprika

Za dekoracijo: drobnjak in sveža bazilika

kruh

 

Priprava:

V ponvi na srednjem ognju segrejte olje in popražite čebulo ter česen. Dodajte začimbe in koncentrat ter pražite par minut, da se čebula zmehča. Dodajte še vse preostale sestavine in kuhajte na srednjem ognju 10-15 minut, da se omaka zgosti, paprika pa malo zmehča. Postrezite in posujte z drobnjakom ter svežo baziliko. Uživajte s kosom popečenega kruha.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si