Ko zaslišimo ovsena kaša jo povezujemo s slajšimi kombinacijami. Na primer kaša z dodatki sadja, oreščkov, itn.
Tokrat sem se odločila za slano kombinacijo, ki se je odlično obnesla. Priporočam za “brunch” – to je čas med zajtrkom in kosilom. Idealen obrok tudi po vadbi.
Predlagam, da izberete domača, lokalna jajca, v kolikor pa jih ne jeste, jih enostavno izpustite in lahko dodate nekaj rezin avokada.
Sestavine
- 40 g ovsenih kosmičev
- nekaj šampinjonov
- ena pest kuhane čičerike
- curry v prahu
- mlada čebula
- eno jajce (nadomestek je avokado)
- semena črnega sezama
Priprava
Ovsene kosmiče lahko namakamo čez noč ali jih namočimo zjutraj in jih imamo namočene nekaj ur. Pred kuhanjem dobro speremo in dobro odcedimo. Skuhamo jih v 2 dcl vode, ki jo rahlo solimo. Dodala sem tudi manjši košček veganskega masla, ki je tudi sam po sebi slan.
Kuhamo dobrih 5 minut, nato odstavimo. Pustimo na strani, da se kaša še malce zgosti.
Vmes popražimo čičeriko, ki ji dodamo nekaj curryja v prahu. Dodamo še narezane šampinjone, solimo in pražimo še nekaj minut.
Spečemo še jajce.
V skledico položimo slano ovseno kašo, gobe s čičeriko, jajce in svežo mlado čebulo. Posujemo še nekaj črnega sezama.