Ovsena kaša z bučnim pirejem
Sestavine za 2 osebi:
- namočeni ovseni kosmiči (100 g v mlačni vodi)
- 2 dcl + 1 dcl mandljevega mleka
- 3 žlice bučnega pireja (cca 50 g)
- cimet in kardamom
- pecan orehi
- jabolko
- malce temne kakovostne čokolade
- ščep soli
- sladkost pa po vrhu dodamo samo malce agavinega sirupa
Priprava
Ovsene kosmiče čez noč ali za kratek čas namočiš v mlačni vodi. Pred kuhanjem dobro spereš, dodaš v kozico z mandljevim mlekom. Kuhamo maximalno 5 minut.
Nato dobro premešamo, odstavimo in pustimo, da kosmiči počivajo 5-10 min.
Za pire hokaido bučo nareženo na 6-8 delov, odvisno koliko je buča velika. Pečemo jo v pečici približno pol ure. Toliko da se zmehča. Pečemo z lupino, po peki pa jo odstranimo.
Pire naredimo kar s paličnim mešalnikom. V hladilniku imamo lahko shranjenega do 3 dni, ostanke uporabimo lahko za rižoto, bučni kruh ali kaj drugega po vaši želji. Pire si raje naredimo že večer prej.
Pireju dodamo še nekaj cimeta in kardamoma, približno 1 dcl izbranega mleka in dobro premiksamo.
Bučno kašo primešamo kosmičem in serviramo v posodice.
Po vrhu takoj dodamo drobno narezano čokolado, da se malce stopi, jabolko, nekaj agavinega sirupa in orehe.