Ovseni krekerji s klorelo + veganski narezek
SESTAVINE za približno 25 krekerjev:
Krekerji
- 120 g ovsene moke
- 15 g mletih lanenih semen
- 10 g bio klorele v prahu Eko Škrnicl
- ½ čajne žličke soli
- 50 g olivnega olja
- 110 g vode
Dodatki
- bio sezam Eko Škrnicl
Veganski narezek
- veganski feta sir ali drug sir po izbiri
- hummus
- avokado
- sveža zelenjava
- sadje
- oreščki
POSTOPEK
-
Pečico segrejte na 150 stopinj.
-
V posodi zmešajte ovseno moko, mleta lanena semena, klorelo, sol, olje in vodo.
-
Premešajte in pustite stati 5 minut.
-
Ker je zmes vlažna jo je najlažje razvaljati med dvema papirjema za peko. Zmes predevajte na večji kos papirja za peko. Na zmes položite še drug kos papirja za peko in razvaljajte na želeno debelino krekerja - optimalna debelina je nekje 0,5 cm.
-
Razvaljano zmes, skupaj s papirjem za peko prestavite na večji pekač, odmaknite zgornji kos papirja za peko in posujte s sezamom.
-
Pecite 15 minut, nato pekač vzemite iz pečice, nežno in previdno testo razrežite na želeno velikost krekerjev. Režite počasi, saj se lahko hitro zdrobijo. Najlažje je z okroglim rezilom za pico.
-
Postavite nazaj v pečico in pecite še 35 minut.
-
Pustite, da se ohladijo in postrezite samostojne ali z veganskim narezkom.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič