Palačinke Z Makom, Jagodami In Baziliko

Limonine ameriške palačinke s svežino začinjenih jagod in bazilike. Odlična izbira za zajtrk ali popoldansko sladico. 

 

 

 

Sestavine za 8-10 palačink 

 

  • 250 g moke za palačinke 
  • 2 čajni žlički vinskega kamna
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone 
  • ščep soli 
  • 2 žlici maka
  • 100 ml kokosovega mleka 
  • 4 žlice kokosovega jogurta
  • 80 ml agavinega sirupa
  • 4 žlice kokosovega olja
  • limonina lupinica ene limone in sok polovice limone (+ voda po potrebi)

Jagode

  • 200 g jagod 
  • sladkor 
  • začimbe: cimet, kardamom v prahu, ingver v prahu, klinčki
  • sveža  bazilika 

 

 

Priprava

 

V posodi zmešamo suhe sestavine. 
Postopoma vmešamo še mokre sestavine. Dobiti moramo gladko, srednje gosto maso. Vodo na koncu dodajamo po potrebi. Da se znebimo grudic, lahko na koncu uporabimo tudi mikser.

Maso postavimo v hladilnik vsaj za eno uro. Pečemo na dobro ogreti ponvi na nekaj kapljicah kokosovega olja. 

Medtem ko masa počiva pripravimo še jagode. 
Jagode operemo in narežemo na poljubno velike koščke in damo v vročo ponvo. Dodamo nekaj žlic sladkorja. Ko jagode spustijo vodo, dodamo in še začimbe in pokuhavamo nekaj minut. Odstavimo in ohladimo. 

 

 

Spečemo palačinke in prelijemo z jagodami ter dodamo svežo baziliko. 

 


 

enostavni recepti sladica veganska hrana veganski recepti vegansko zajtrk