Pečena ovsena kaša z bučo, temno čokolado in lešnikovim prelivom
Sestavine:
Pečena ovsena kaša
- 160 g grobih ovsenih kosmičev
- 100 g drobnih ovsenih kosmičev
- 20 g kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
- ščep cimeta Eko Škrnicl
- ščep ingverja
- ščep muškatnega oreščka
- 200 g bučnega pireja (spasirana buča - opis priprave zgoraj)
- 20 g javorjevega sirupa
- 10 g lešnikovega masla (brez dodanih olj, sladkorjev, soli)
- 320 g vode ali rastlinskega "mleka" po izbiri
- pest nasekljanih praženih pekan orehov (ali neslanih oreščkov po izbiri)
- 30 g čokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade (+ dodatno za posip)
Lešnikov preliv
- 50 g naravnega lešnikovega masla (brez dodanih olj, sladkorjev, soli)
- 1 jedilna žlica kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
- ščep cimeta Eko Škrnicl
- 1-2 jedilni žlici vode (več/manj po potrebi, odvisno od tega kako gosto omako želite)
Dodatki
- vaniljev puding
POSTOPEK
-
Pečico segrejte na 180 stopinj.
-
V večji posodi zmešajte ovsene kosmiče, kokosov sladkor, cimet, ingver, muškatni orešček, bučni pire, javorjev sirup, lešnikovo maslo in vodo/"mleko" ter premešajte, da nastane enotna masa.
-
Dodajte nasekljane oreščke in čokoladne kapljice ter premešajte, da se dodatki enakomerno razporedijo po kremi.
-
Zmes prelijte v rahlo naoljen pekač premera 16 cm x 16 cm. Po vrhu dodatno posujte s čokoladnimi kapljicami in pecite 18 minut.
-
Vzemite iz pečice in pustite, da se rahlo ohladi.
-
Medtem v manjši skodelici zmešajte vse sestavine za lešnikov preliv in poskusite. Po želji dodajte več sladkorja. Za bolj tekoč preliv dodajte več vode.
-
Pečeno kašo prelijte z lešnikovim prelivom in postrezite s pudingom.
-
Hranite v hladilniku v neprodušno zaprti posodi do 4 dni.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič