Pečena ovsena kaša z bučo, temno čokolado in lešnikovim prelivom

Sestavine:

Pečena ovsena kaša

  • 160 g grobih ovsenih kosmičev
  • 100 g drobnih ovsenih kosmičev
  • 20 g kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
  • ščep cimeta Eko Škrnicl
  • ščep ingverja
  • ščep muškatnega oreščka
  • 200 g bučnega pireja (spasirana buča - opis priprave zgoraj)
  • 20 g javorjevega sirupa
  • 10 g lešnikovega masla (brez dodanih olj, sladkorjev, soli)
  • 320 g vode ali rastlinskega "mleka" po izbiri
  • pest nasekljanih praženih pekan orehov (ali neslanih oreščkov po izbiri)
  • 30 g čokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade (+ dodatno za posip)

Lešnikov preliv

  • 50 g naravnega lešnikovega masla (brez dodanih olj, sladkorjev, soli)
  • 1 jedilna žlica kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
  • ščep cimeta Eko Škrnicl
  • 1-2 jedilni žlici vode (več/manj po potrebi, odvisno od tega kako gosto omako želite)

Dodatki

  • vaniljev puding

POSTOPEK

  • Pečico segrejte na 180 stopinj.
  • V večji posodi zmešajte ovsene kosmiče, kokosov sladkor, cimet, ingver, muškatni orešček, bučni pire, javorjev sirup, lešnikovo maslo in vodo/"mleko" ter premešajte, da nastane enotna masa.
  • Dodajte nasekljane oreščke in čokoladne kapljice ter premešajte, da se dodatki enakomerno razporedijo po kremi.
  • Zmes prelijte v rahlo naoljen pekač premera 16 cm x 16 cm. Po vrhu dodatno posujte s čokoladnimi kapljicami in pecite 18 minut.
  • Vzemite iz pečice in pustite, da se rahlo ohladi.
  • Medtem v manjši skodelici zmešajte vse sestavine za lešnikov preliv in poskusite. Po želji dodajte več sladkorja. Za bolj tekoč preliv dodajte več vode.
  • Pečeno kašo prelijte z lešnikovim prelivom in postrezite s pudingom.
  • Hranite v hladilniku v neprodušno zaprti posodi do 4 dni.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si