Popečen kruhek s tofujevo skuto in pečenimi breskvami

SESTAVINE:

popečen kruh + olivno olje

Popečene breskve:

1 breskev, narezana na krhlje

1 jedilna žlica kokosovega sladkorja

kanček vode

 

Tofujeva skuta:

200g tofuja

250g sojinega jogurta s kokosom (Alpro)

1 jedilna žlica veganskih vaniljevih beljakovin ali 1 čajna žlička vaniljeve arome

1 jedilna žlica limoninega soka

+ dodatno sladilo/sladkor po okusu

Dodatki:

nasekljani praženi lešniki

maline

 

Priprava:

Kruh popecite na olivnem olju.

V isto ponev dodajte krhlje breskev, sladkor in nekaj žlic vode. Premešajte in kuhajte, dokler se breskve ne zmehčajo, po potrebi dodajte še vode.

V ločeni posodi zmešajte vse za tofujevo skuto - tofu nadrobite kar z rokami, na čimmanjše koščke. Premešajte in po okusu dodajte sladkor.

Po popečenem kruhku premažite skuto, dodajte breskve, pokapajte s sokom, ki je ostal v ponvi in posujte z nadrobljenimi lešniki. Po želji dodajte še maline.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si