Popečeni kruhki z arašidovim maslom in domačim čokoladno lešnikovim namazom
SESTAVINE
Domači čokoladno lešnikov namaz
- 30 g datljeve paste ali datljev
- 30 g kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
- 30 g kakava
- 30 g praženih lešnikov
- 80 g vode
Dodatki za kruhke
- 4 rezine poljubnega kruha (za 2 porciji)
- arašidovo maslo
- 1 banana
- 2 jedilni žlici čokoladnega proteinskega pudinga (ali zamenjajte z domačim čokoladno lešnikovim namazom)
"French toast" mešanica
- 100 g rastlinskega napitka/"mleka"
- 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
- 1 jedilna žlica vaniljeve arome
- 1 jedilna žlica mletih arašidov
Posip
- mleti arašidi
Dodatki
- sladoled
POSTOPEK
-
V manjši skodelici (ali v posodi blenderja) zmešajte datljevo pasto/datlje, kokosov sladkor, kakav, lešnike in vodo. Spasirajte s pomočjo blenderja ali paličnega mešalnika, da dobite gosto, gladko maso.
-
Pripravite kruhke. Eno stran sendviča premažite z domačim čokoladno lešnikovim namazom, drugo pa z naravnim arašidovim maslom. Po arašidovem maslu razporedite rezine banane, na sredino kruhka pa namesto banane dodajte žlico proteinskega pudinga (ali dodatno žlico domačega čokoladno lešnikovega namaza). Kruhek, premazan s čokoladnim namazom, položite na kruhek z arašidovim maslom, banano in pudingom in nežno pritisnite skupaj.
-
Pripravite "French Toast" mešanico. V globokem krožniku zmešajte rastlinski napitek/"mleko", javorjev sirup, vaniljevo aromo in mlete arašide. Premešajte.
-
Na srednjem ognju segrejte rahlo namaščeno ponev (svetujem olje v spreju).
-
V "French toast" mešanico pomočite kruhke iz obeh strani, nato pa jih odložite na krožnik. Kruhke z obeh strani posujte z mletimi arašidi in s pomočjo žlice nežno poteptajte, da se arašidi čimbolj oprimejo kruhka.
-
Kruhke nato pa jih popecite na segreti ponvi. Če med peko odpade veliko arašidov s kruhka jih vmes dodatno posujte.
-
Pecite par minut z obeh strani, nato postrezite samostojno ali s kepico sladoleda.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič