Veste katera peciva so najboljša? Tista, ki so hitro narejena in predvsem zelo preprosta. Če malo pobrskamo po omarah, ko se želimo za vikend razvajati s čim bolj sladkim, lahko s preprostimi sestavinami ustvarimo okusno lahko sladico.
Sestavine
- 320 g ajdove moke (lahko je 70 g zamenjamo s pirino ali katero drugo moko)
- 100 g kokosovega sladkorja (80 g + 20 g)
- 2 jajci
- 1 žlička in pol cimeta
- 1 žlica vinskega kamna
- 8 žlic stopljenega kokosovega olja
- 4 dcl mandljevega mleka
- 3 jabolka in 2 hruški
- Limonin sok
Priprava
Narežemo 2 jabolki in hruški. Dodamo žličko cimeta, 20 g (2 žlici) kokosovega sladkorja in pokapamo z nekaj kapljicami limone. Dobro premešamo in damo na stran. Prižgemo pečico na 180 stopinj.
V posodo »ubijemo« jajca, pričnemo z miksanjem in postopoma dodamo 80 g sladkorja, nato nekaj minut miksamo na najvišji hitrosti.
Nato dodamo mandljevo mleko in kokosovo olje ter dobro (ročno) premešamo. Postopoma vmešamo presejano moko. Masa ne sme biti pregosta ali preredka. Po potrebi dodamo še malo tekočine ali pa moke.
Na koncu dodamo mešanico jabolk in hrušk, ki jih dobro vmešamo. V pekač položimo peki papir in preložimo maso. Pečemo 25 minut na 180 stopinj. Poleg se odlično poda kokosova smetana.