Kokos in češnje so prava poletna kombinacija, s katero se posladkate brez slabe vesti. Pita je sestavljena iz skrbno izbranih sestavin, ne vsebuje jajc, laktoze in mleka.
Čas priprave: 45 min
Sestavine za podlago
- 15 datljev
- 170 g ovsenih kosmičev
- 200 g mandljev
- 2 žlici kakava v prahu
- 1 žlica agavinega sirupa
- 8 žlic kokosovega olja
Za kremo
- 300 g češenj
- pločevinka kokosovega mleka
- 180 g indijskih oreščkov
- 5 žlice agavinega sirupa
- 5 žlic kokosovega olja
- ½ žličke vanilije v prahu
- 1 žlička konfiture (ali katero drugo želirno sredstvo)
Priprava
Če imate neoluščene mandlje jih z vrelo vodo prelijte za 10 minut in jih olupite, nato dobro zmeljete.
Namočite tudi datlje za krajši čas. Nato jih narežete na manjše koščke in zmiksate. Dodate ostale suhe sestavine in 4 žlice kokosove olja.
Zopet miksate in kasneje dodate še preostalo olje. Masa mora biti kompaktna, dobro zmešana v kepo.
Razporedite po modelu za pito in postavite v hladilnik.
Krema
Operete češnje in jih izkoščičite. 100 g narežemo na majhne koščke, 200 pa jih spasiramo.
Dodamo konfituro in miksamo par minut, da dobimo bolj gosto češnjevo omako. Vmes dodamo še vanilijo.
Ko odpremo kokosovo olje z žlico poberemo ven samo zgornji del, ki je zatrjen, vodo ki je spodaj, pa pustimo (porabimo jo lahko za smuti). Mleko malo premiksamo, kasneje dodamo dobr zmlete indijske oreščke in kokosovo olje. Nato sledi še češnjeva omaka.
Ročno premešamo nazadnje pa dodamo še na koščke narezane češnje.
Postavimo v hladilnik za 2 uri, nato okrasimo s češnjami in kokosovo smetano.