Po daljšem času zopet nekaj malce bolj sladkega. Hitro, preprosto in okusno pecivo z ajdovo kašo, rožičem in jabolki. Idealna za katerikoli dan v tednu. :)
Sestavine (premer pekača 26 cm, primerno tudi za min 22 cm)
- 100 g ajdove kaše
- 2 jajci
- 60 g kokosovega sladkorja
- 5 žlic stopljenega kokosovega olja
- 2 jabolki
- 15 g rožiča v prahu
- 1 žlička cimeta
- 30 g pšenične moke
- 1,5 žličke pecilnega praška
- Kokosova smetana
- Lešniki
- Konopljina semena
Priprava
Zavremo vodo, rahlo solimo in kuhamo splaknjeno ajdovo kašo 10 min. Odcedimo in ohladimo.
V skledi ločimo rumenjake in beljake. 30 g sladkorja damo v beljake, 30 v rumenjake. Rumenjake penasto vmešamo, da se sladkor raztopi. Dodamo kokosovo olje ter dobro premešamo.
V skledo dodamo ajdovo kašo in dva naribana jabolka. Dobro premešamo.
V posodi zmešamo moko, rožič, cimet in pecilni prašek. Vse skupaj presejemo v že pripravljeno mešanicvo ajde in jabolk.
Na koncu vmešamo še sneg iz beljakov, ki smo ga predhodno stepali.
Prelijemo v pekač in pečemo 25-30 minut na 180 stopinj.
Pustimo da se dobro ohladi nato okrasimo s kokosovo smetano, konopljinimi semeni in lešniki.