Kakšna kombinacija, kajne? Zagotavljam vam, da odlična. Polnovredna skleda solate, ki si jo privoščite za kosilo ali večerjo.
Sestavine za 2 osebi
- Manjša hokaido buča
- 8 žlic prosene kaše (nekuhane)
- solata po izbiri
- 2 žlici brusnic
- 2 žlici bučnih semen
- 1 žlička peteršilja
- tahinijev preliv
Priprava
Dobro je, če proseno kašo zjutraj namočimo. Pred kuhanjem speremo. Kuhamo v rahlo slani vodi.
Bučo narežemo na poljubne kose, pokapamo z olivnim olje in posujemo s provansalskimi začimbami. Pečemo v pečici na 190-200 stopinj približno 25 minut. Na polovici pečenja obrnemo.
Nato pripravimo tahinijev preliv.
- 60 ml tahinija (nežno prepražimo sezamova semena, ohladimo in v blenderju skupaj z dvema žlicama olivnega olja mešamo dokler ne dobimo lepe tekoče paste)
- 1 večji strok česna
- 2 žlici limoninega soka
- 1 dcl vode
- ¼ žličke himalajske soli
- 1 zvrhana žlička pivskega kvasa
Priprava
Česen zmeljemo v multipraktiku. Dodamo vse sestavine razen pivskega kvasa. Dobro premiksamo. Nato dodamo že žličko pivskega kvasa in na hitro premešamo. Postavimo v hladilnik za vsaj 20 minut da se omaka ohladi in zgosti.
Ko je buča pečena, jo rahlo posolimo s himalajsko soljo.
Operemo solato, dodamo nekaj preliva in nato serviramo še ostale sestavine; bučo, proseno kašo, bučna semena in brusnice. Dodamo še poljubno količino omake po želji. Omaka pride rahlo grenko-kisla, zato se zraven odlično podajo brusnice.
Za pripravo recepta smo uporabili naslednje sestavine