Čičerika je bogat vir rudnin in proteinov. Torej odlično nadomestilo za rdeče meso, vendar brez škodljivih maščob in odvečnih kalorij. Še posebej primerna je za športnike in sladkorne bolnike, po njej radi posegajo vegetarijanci.
Za boljši izkoristek jo velja uživati skupaj s polnozrnatimi žitaricami.
Sestavine
- korenje
- stebelna zelena
- rdeča pomaranča
- bio ingver v prahu
- bio kurkuma
Priprava čičerikinega namaza
Sadje in zelenjavo operemo in stisnemo v sokovniku. Dodamo pol žličke kurkume in ¼ ingverja v prahu. Dobro premešamo. Sok pijemo počasi, po požirkih.
Sestavine za čičerikin namaz
- 100 g čičerike
- 1 -2 mala stroka česena
- olivno olje
- ščepec himalajske soli
- limonin sok
Priprava namaza
Predpriprava: čičeriko namakajte čez noč in naslednji dan pred kuhanjem dobro sprite. Kuhajte cca. 50 min.
Ko se ohladi jo skupaj s česnom, tremi žlicami olivnega olja, cca. 1 dcl vode (dodajajte postopoma), soljo in limoninim sokom s paličnim mešalnikom sparirajte do gladkega.
Namaz namažemo na poljubne krekerje.