Sestavine:
Datljeva krema:
- cca 1 skodelica vode, v kateri so se namakali datlji
Biskvit:
- 375g bele pšenične moke tip 500
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1/4 čajne žličke soda bikarbone
- ščep soli 680g vode, v kateri so se namakali datlji
- 100g rastlinskega olja po izbiri (olivno, sončnično)
- 1 čajna žlička kisa
- 1/2 čajne žličke vaniljeve arome
Posip:
Postopek:
Datlje namočite v vreli vodi in jih pustite namakati približno 15 minut. V posodo nalijte vsaj 850ml vode.
Tri okrogle pekače premera 18cm namastite in obložite s papirjem za peko.
Pečico segrejte na 180 stopinj in pripravite biskvit.
V posodi zmešajte moko, kokosov sladkor, sodo bikarbono, pecilni prašek, kakav v prahu in sol.
V ločeni posodi zmešajte vodo, v kateri so se namakali datlji, olje, kis in vaniljo.
Suhe sestavine dodajte k mokrim v treh delih, vmes dobro premešajte. V kolikor boste vse sestavine dodali na enkrat, se lahko naredijo grudice in masa ne bo gladka.
Zmes enakomerno prelijte v pripravljene pekače. Jaz sem si pomagala s tehtnico, v vsakega pa sem prelila nekje cca. 485g biskvita.
Pecite 35-40 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Ko je biskvit pečen ga pustite v pekaču tako dolgo, da se popolnoma ohladi.
Medtem pripravite datljevo kremo.
Datlje odcedite, ostanek vode, v kateri so se namakali pa ne zavrzite.
V mešalniku ali sekljalniku zmešajte datlje, kakav in kokosov sladkor.
Postopoma dodajajte vodo, v kateri so se namakali datlji, in mešajte, dokler ne dobite želene teksture kreme, Jaz sem dodala približno 1 skodelico vode.
Datljevo kremo premažite po ohlajenih biskvitih.
Biskvite položite enega na drugega, vrhnji biskvit pa posujte z drobljenimi kakavovimi zrnci.
Recept je pripravila Nina S. Zorčič