Odlični zapečeni kosmiči, ki si jih lahko pripravimo za zajtrk, malico ali celo sladico.
Hitra in enostavna priprava. Mešanico lahko shranite do 2 dni.
Sestavine
- 250 g ovsenih kosmičev
- 50 g kokosove moke
- 2 žlici kokosovega sladkorja
- 1/3 žličke himalajske soli
- 1 žlička cimeta
- 1 žlička vinskega kamna
- 4-5 dcl mandljevega mleka
- 35 ml agavinega sirupa
- 75 ml jabolčne čežane
- 2 hruški
- 1 jabolko (rdeče)
- 3 žlice kokosovega olja
- malenkost sveže naribanega ingverja
Priprava
Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
V posodi dobro zmešamo ovsene kosmiče, kokosov sladkor, sol, cimet in vinski kamen.
V manjšo posodo damo mandljevo mleko, jabolčno čežano in agavin sirup. Sestavine dobro premešamo med sabo.
Tekočo mešanico združimo z ovsenimi kosmiči. Postopoma dodajamo in mešamo.
Na poljubno velike koščke narežemo hruški in jabolko. Dodamo jim 3 žlice kokosovega olja in malo cimeta. Dobro premešamo in dodamo ovseni zmesi. Čisto na drobno naribamo in vmešamo še malenkost svežega ingverja.
Pekač premažemo s kar kapljicami kokosovega olja in vanj lepo razporedimo maso. Po vrhu dodamo narezane indijske oreščke.
Pečemo približno 30 minut.
Oglej si tudi video