Tofu in basmati riž tokrat v družbi zelenja. Celotna kombinacije je odlična tako za vaše brbončice, kot tudi za vašo prebavo.
Sestavine
- basmati riž
- peteršilj
- tofu z olivami
- zelena solata + rukola
- rdeč fižol
- brstični ohrovt
- avokado
- semena črnega sezama
- čili v prahu
- limeta
- granatno jabolko
Priprava
Riž dobro speremo in skuhamo po navodilih. Med kuhanjem dodamo še nekaj suhega peteršilja.
Operemo solato in ji dodamo rdeč fižol. Začinimo s himalajsko soljo, limeto in izbranim oljem. Tofu narežemo na poljubne kose in ga namočimo v olje.
Zavremo vodo, nato očiščen brstični ohrovt kuhamo v rahlo soljeni vodi 5 minut.
Na ponvi popražimo tofu, vmes odcedimo brstični ohrovt in ga dodamo tofuju. Pražimo da dobimo zlato-rumeno barvo.
Čas je za sestavljanje sklede.
V skledo dodamo riž, solato, brstični ohrovt s tofujem, avokado, katerega smo solili, mu dodali nekaj čilija v prahu, črna sezamova semena in limetin sok, ter nazadnje granatno jabolko.